افزایش سرطان پستان با مصرف روزافزون شکر

افزودن شکر به مواد غذایی و نوشیدنی‌های مختلف مزه آن‌ها را دلپذیرتر می‌کند اما همزمان سلامتی مصرف کنندگان را نیز هدف می‌گیرد.نتایج یکی از تازه‌ترین مطالعات در مورد نقش شکر در مواد غذایی که در نشریه “تحقیقات سرطان” منتشر شده نشان می‌دهد مصرف غذاهای مملو از شکر به بروز سرطان پستان و گسترش آن به ریه‌ها نقش کلیدی دارد.

پژوهشگران مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه تگزاس در گزارش جدید خود نوشته‌اند که شکر موجود در غذاهای غربی می‌تواند عامل بروز سرطان پستان باشد و سرطان ریه را نیز به آن اضافه کند. بر اساس این گزارش علمی تغذیه موش‌های آزمایشگاهی با غذاهایی که به تناسب حاوی مقدار مساوی شکر در غذای انسانی‌ست منجر به رشد تومورهای سرطانی در موش‌ها شده در حالی که در موش‌های دیگر همان غذاها بدون آن که محتوی شکر باشند نتیجه مشابهی در بروز سرطان به بار نیاورده‌اند.

پژوهشگران دانشگاه تگزاس می‌گویند آنچه در هسته اصلی بروز سرطان پستان در اثر مصرف شکر قرار دارد مربوط به آنزیمی به نام 12-LOX و یک اسید چرب به نام 12-HETE می‌شود.

آنزیم 12-LOX از دو قسمت شامل ترکیبات اسید آراکیدونیک و اکسیژن تشکیل شده است. اسید آراکیدونیک را می‌توان در مواد موجود در مغز بادام زمینی دید ولی همین اسید چرب درغشاهای سلولی بدن نظیر پلاکت‌های خونی، و به مقدار فراوان در سلول‌های مغز، عضلات و کبد انساننیز وجود دارد. امااسید چرب 12-HETE یکی از مشتقات آنزیم 12-LOX است که وجود آن به معنای ایجاد التهاب سلولی‌ست. بعنوان مثال وقتی این آنزیم را به بدن موش‌های آزمایشگاهی تزریق می‌کنند پوست موش‌ها به خارش می‌افتد.

آنچه در مطالعه تازه به دست آمده این است که شکر موجود در مواد غذایی منجر به افزایش فعالیت آنزیم12-LOX و در نتیجه افزایش مقدار مهمترین مشتق آن یعنی اسید چرب 12-HETE می‌شود. افزایش همین اسید چرب عامل اصلی ایجاد سرطان پستان است که با فراگیر شدنش ریه‌ها نیز درگیر سرطان می‌شوند.

گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند مصرف شکر در جهان در دو دهه گذشته بعنوان افزودنی اصلی مواد غذایی بسرعت افزایش یافته و بعنوان مثال سرانه مصرف شکر در ایالات به 45 کیلوگرم رسیده است. چنین شکلی از مصرف روزافزون شکر آنطور که پژوهشگران دانشگاه پرینستون در گزارش سال 2008خود نامیده‌اند منجر به خلق عارضه‌ای به نام “اعتیاد به شکر” شده است. گزارش دانشگاه پرینستون می‌گوید اعتیاد به شکر شبیه به اعتیاد به مورفین، کوکائین، نیکوتین، الکل و قمار است و شبیه به تمام این موارد اعتیاد به شکر مشکلاتی نظیر افسردگی و پرخاشگری را به دنبال دارد.گزارش سال 2012 پژوهشگران دانشگاه فلوریدا نیز نشان می‌دهد نتیجه مصرف شکر افزایش وزن و چاقی‌ست و رهایی از معضل چاقی نظیر رهایی از اعتیاد به مواد مخدر است.

پژوهشگران دانشگاه تگزاس در مطالعه خود نشان داده‌اند که شش ماه پس از تغذیه موش‌ها با مواد غذایی غنی از ساکاروز و فروکتوز تومورهای سرطانی قابل مشاهده در پستان‌های 50 تا 58 درصد موش‌های ماده ظاهر شده و رشد کرده‌اند.

ساکاروز و فروکتوز نام شکرهای موجود در نیشکر و چغندر قند است. علاوه بر این، عسل نیز حاوی فروکتوز است.

مطالعه جدید نشان می‌دهد وجود ساکاروز و فروکتوز منجر به فعال شدن آنزیم 12-LOX و در نتیجه تولید 12-HETE در تومورهای سلولی پستان می‌شود و سرعت گسترش سرطان را افزایش می‌دهد.

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s